tiistai 15. lokakuuta 2013

Hot dog

Näin tällaisen hod dogin kuvan netissä ja ajattelin kokeilla. Sämpylätaikinan ohje on perheen koululaisen kotitalouskirjasta ;-)


Sämpylät (11 kpl):
5 dl vettä
1 pss kuivahiivaa
4 tl sokeria
2 tl suolaa
4 dl vehnäjauhoja
8 dl sämpyläjauhoja
4 rkl öljyä
11 nakkia

Karamellisoitu sipuli:
3 sipulia
loraus öljyä
loraus siirappia

Sekoita sämpyläainekset kädenlämpöiseen veteen. Alusta taikina tasaiseksi. Kohota lämpimässä paikassa 20-30 minuuttia. Jaa taikina osiin. Kauli sämpyläaihiot levyksi. Rullaa yksi nakki jokaisen levyn sisään. Tee lopusta taikinasta koirille jalat ja korvat. Kohota vielä 10 minuuttia. Paista 225-asteisessa uunissa 10 minuuttia.

Kuullota pilkotut sipulit öljytilkassa. Mausta siirapilla.

Tarjoile hod dogit karamellisoidun sipulin ja kurkkusalaatin kera.


torstai 10. lokakuuta 2013

Ohrarieskaa paistinpannulla

Kaikkea sitä tulee kokeilleeksi partion nimissä ;-) Tavoitteena on löytää rieskaresepti, jonka voi paistaa trangian paistinpannulla. Tässä ensimmäinen kokeilu. Omasta mielestäni lopputulos maistui ihan ohrarieskalle, mutta perheen seikkailija ei ollut yhtä vakuuttunut. Täytynee siis jatkaa reseptien kokeilua.


2 dl kylmää vettä
4 dl ohrajauhoja
1 tl suolaa

Sekoita ainekset tasaiseksi ja taputtele tai kaulitse 2-3 mm paksuiksi rieskasiksi. Kuumenna pannu kuumaksi ja paista rieska molemmin puolin hieman ruskistuen.

Mansikka-mysli-rahka

Todella helppo ja makoisa jälkiruoka, väli- tai iltapala syntyy seuraavasti:

1 prk maustamatonta laktoositonta rahkaa
1 dl vaniljakastiketta (esim. Flora Vanilja)
2 rkl mansikkahilloa
1 1/2 dl mansikkamysliä (sis. rusinoita)

Sekoita ainekset keskenään ja tarjoile.


sunnuntai 6. lokakuuta 2013

Uusien reseptien kokeilu vähissä

Viime aikoina uusien reseptien kokeilu on jäänyt vähemmälle, kun olen intoutunut askartelemaan. Kyllä tännekin tulee taas päivityksiä, kunhan käsityöideat on toteutettu ;-)