sunnuntai 9. marraskuuta 2014

Jäädytetty Domino-suklaakakku

Huomasin uusimmassa Me-lehdessä (11/2014) maukkaan kuuloisen kakun ohjeen, joten pitihän sitä testata näin isänpäivänä. Taisi olla Domino-keksien mainos :-)


Pohja:
175 g Domino-keksejä
40 g laktoositonta voita tai leivontamargariinia sulatettuna
100 g puolukoita soseena
2 rkl tomusokeria

Täyte
2 dl laktoositointa kuohukermaa
2,5 dl laktoositonta vaahtoutuvaa vaniljakastiketta
200 g Philadelphia Original -maustamatonta tuorejuustoa
2 dl tomusokeria
300 g tummaa suklaata (esim. Marabou Premium 70% tai Fazer)
ripaus kanelia
100 g puolukoita kokonaisina
30 g marenkia murskattuna

Pinnalle:
30 g marenkia murskattuna
100 g puolukoita kokonaisina
kinuskikastiketta

Murskaa Domino-keksit yleiskoneessa ja lisää hieman jäähtynyt sula margariini. Levitä muruseos irtokakkuvuokaan tai juustokakkuvuokaan (esim. Tupperwarella on aivan ihana vuoka tähän tarkoitukseen ;-) Levitä päälle tomusokerilla makeutettu puolukkahillo.

Vatkaa kuohukerma ja vaniljakastike vaahdoksi; voit vatkata ne yhdessäkin. Sekoita joukkoon tuorejuusto, tomusokeri sekä sulatettu ja jäähtynyt suklaa. Sekoita kunnolla, sillä suklaa jämähtää paakkuun kylmässä seoksesssa, jos kaadat kaiken kerralla sekoittamatta. Mausta kanelilla. Kääntele täytteen joukkoon puolukat sekä marenkirouhe. Levitä seos keksipohjan ja puolukkahillon päälle. Tasoita pinta ja anna kakun jäätyä pakastimessa yön yli.

Koristele kakun pinta marenkirouheella, kokonaisulla puolukoilla sekä kinuskikastikkeella.

Tein itse asiassa kakkuun marengitkin itse, kun mies ei kauppareissulla löytänyt valmiita kaupasta ;-)

Marengit

2 kananmunan valkaista
100 g (1,25 dl) hienoa sokeria

Vatkaa valkuaiset kovaksi vaahdoksi. Sekoita vaahtoon sokeri koko ajan sekoittaen. Pursota vaahdosta pieniä kekoja uunipellille ja kuivata marenkeja 120-asteisessa uunissa noin 45 min tai kunnes ne on kevyitä ja murenevia. Jos testimarenki on vielä tahmea sisältä, niin kuivata marenkeja lisää.


Hyvää isänpäivää!

PS. Tuo Philadelphia-tuorejuusto ei virallisesti ole laktoositonta, mutta itse en siitä ole koskaan saanut oireita. Tuorejuuston voi toki korvata jollain vastaavalla varmasti laktoosittomalla tuotteella.