perjantai 7. kesäkuuta 2013

Perunamuusi ja lihapullakastike

Kestosuosikki meidän perheessä - kuten varmaan useimmissa lapsiperheissä - on perunamuusi ja lihapullat. Moni ostaa lihapullat eineksinä, mutta tällä ohjeella ne on helppo tehdä itsekin.


Perunamuusi:
10 isoa perunaa
vettä
suolaa
1/2 dl juoksevaa margariinia
2 dl ruokakermaa
perunoiden keitinvettä

Kuori ja pilko perunat sekä keitä ne kypsiksi - laita vettä vain sen verran, että perunat juuri ja juuri peittyvät. Kun perunat ovat pehmeitä, kaada keitinvesi kulhoon. Muussaa perunat survimella; sähkövatkainkin käy, mutta sillä muusista tulee helposti liisteriä. Mausta suolalla. Lisää margariini ja ruokakerma. Jos muuri on vielä liian paksua tai kuivaa, niin lisää keitinvettä pienissä erissä, kunnes muusi on sopivaa.

Kastike:
1/2 dl juoksevaa margariinia
1/2dl vehnäjauhoja
1/2 l kuumaa vettä ( esim. vedenkeittimellä)
1 tl lihaliemijauhetta

Kuumenna rasva pannulla, lisää jauhot. Rasvan ja jauhojen määrä on sopiva, kun seos on notkeaa ja helposti sekoittuvaa. Ruskista rasva-jauhoseosta hetki pannulla. Lisää kuumaa vettä semalla sekoittaen. Lisää vettä pienissä erissä, jotta kastikkeesta ei tule liian vetistä. Mausta lihaliemijauheella. Halutessasi voit lisätä myös muita maisteita.

Lihapullat:
750 g naudan paistijauhelihaa
1 pss ranskalainen sipulikeitto -ainesta
1 kananmuna

Sekoita lihapulla-ainekset kulhossa tasaiseksi massaksi. Pyörittele massasta lihapullia leivinpaperilla vuoratulle uunipellille (massasta tulee noin 30 kpl). Paista lihapullia 200-asteisessa uunissa noin 8 minuuttia.


2 kommenttia: