sunnuntai 11. toukokuuta 2014

Omenapiirakka

Minua pyydettiin leipomaan partiotaitokisojen kioskiin makea gluteeniton piirakka. Aikani mietittyäni päädyin tällaiseen toteutukseen. Hyvää tuli, vaikka itse sanonkin.


Pohja:

150 g laktoositonta leivontamargariinia
1,5 dl sokeria
1 kananmuna
1,5 dl tattarihiutaleita
2,5 dl vaaleaa gluteenitonta Jytte-jauhoseosta
1,5 tl leivinjauhetta

Vaahdota rasva ja sokeri. Lisää kananmuna hyvin vatkaten. Sekoita leivinjauhe, hiutaleet sekä jauhot ja lisää rasva-sokeriseokseen. Levitä taikina leivinpaperilla vuoratulle uunipellille.

Täyte:

5-6 kuorittua omenaa kuutioina
1 prk Valion sitruunarahkaa
2 pkt Valion appelsiinituorejuustoa
2 kananmunaa

Levitä omenakuutiot pohjan päälle. Sekoita rahka, tuorejuusto sekä kananmuna keskenään ja levitä omenakuutioiden päälle.

Paista piirakkaa 175-asteisessa uunissa 25-30 minuuttia.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti