maanantai 10. kesäkuuta 2013

Raparperimehu

Raparperikausi alkaa taas olla parhaimmillaan, joten uudet reseptit on tarpeen. Naapurille kiitos tästä mehuohjeesta ;-)

1 kg raparperia
1 sitruuna

vettä
sokeria

Laita pilkotut raparperit ja viipaloitu sitruuna ämpäriin. Kaada päälle kiehuvaa vettä niin paljon, että raparperit peittyvät. Anna tekeytyä kylmässä kolme vuorokautta. Siivilöi mehu ja lisää 1/2 kg sokeria mehulitraa kohti. Kuumenna sekoittaen niin kauan, että sokeri liukenee. Pullota mehutiiviste. Säilytä kylmässä. Laimenna vedellä ennen tarjoilua oman maun mukaan. Tiivisteestä tulee myös mainioita mehujäitä ;-)

2 kommenttia:

  1. Voisikohan tähän sitten käyttää sitä sitruunamelissaa myös?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Taisitkin jo testata, että voi ;-) Täytyy kaivella jostain vielä se sitruunamelissajuoman ohje, kun ei näköjään ollutkaan vielä täällä.

      Poista