tiistai 1. heinäkuuta 2014

Grillipizza

Kaveri oli paistanut pizzan kaasugrillissä, joten pitihän minunkin kokeilla. Tein taikinan ihan perinteiseen tapaan.


Taikina:

3 dl kädenlämpöistä vettä
1/2 tl suolaa
1 tl sokeria
3 tl kuivahiivaa
6 1/2 dl vehnäjauhoja
5 rkl oliiviöljyä

Sekoita taikina-ainekset ja vaivaa taikinaan sitkoa. Anna kohota kaksinkertaiseksi.

Kokeilin taikinan nostatuksessa mikroaaltouunia; siis taikina kupissa kylmään mikroon, ihan sellaisenaan ilman lämmitystä. Luin tämän nostatusvinkin jostain netistä ja se todellakin toimii; taikina kokosi todella nopeasti.

Täytteeksi tuli tässä tomaattipyreetä, juustoraastetta, kinkkusuikaleita, herkkusieniä sekä maissia (koska ananakset oli loppuneet ;-)

Kaulitsin taikinan kolmeksi pitsaksi, koko noin 25*40 cm. Nostin taikinalevyt folion päälle, täytin ja paistoin noin 150 asteisessa grillissä noin 10 minuuttia. Sekä parila että ritilä sopivat paistamiseen ihan hyvin.


Lopputuloksena todella maukkaat pitsat. Tehdään ehdottomasti toistekin.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti