lauantai 9. elokuuta 2014

Kesäkurpitsakeitto

Oman kasvimaan kesäkurpitsat alkavat kypsyä, joten piti kokeilla uutta keitto-ohjetta. Googletin ohjetta netistä, mutta kun mihinkään ohjeeseen ei löytynyt kaapista valmiiksi kaikkia aineksia, niin piti tehdä oma versio. Lopputulos oli niin makoisa, että pitää heti kirjoittaa resepti itsellekin talteen.


3 rkl öljyä
1 iso kesäsipuli varsineen
1 valkoinen (tai keltainen) kesäkurpitsa
1 vihreä kesäkurpitsa
5 dl vettä
1 pkt yrttimaustettua tomaattimurskaa (esim. Rainbow tai Pirkka)
1 pieni prk tomaattipyreetä
1 reilu rkl kasvisliemijauhetta tai 1 kasvisliemikuutio
1 prk Valio Crea maustettu ruokakerma, Kippari

Pilko sipuli varsineen. Pilko kesäkurpitsat. Lorauta ison kattilan pohjalle öljyä. Kuullota sipuli ja kesäkurpitsat öljyssä. Lisää vesi, tomaattimurska ja -pyree sekä kasvisliemijauhe (tai -kuutio). Hauduta miedolla lämmöllä noin 30 minuuttia. Soseuta sauvasekoittimella. Lisää kerma ja kiehauta. 

Tarkista maku. Halutessasi voit lisätä tuoreita yrttejä, kuten basilikaa, oreganoa ja/tai persiljaa. Valkosipulin ystävät voivat lisätä myös pari valkosipulin kynttä.


4 kommenttia:

  1. Herkullinen resepti, pitääpä joskus kokeilla!

    Minulla on sinulle iloisia uutisia, tulehan kurkkaamaan: http://modernistikodikas.blogspot.fi/2014/08/paivan-fiilikset-ja-designarvonnan.html

    VastaaPoista
  2. Maukkaan oloisia reseptejä,helpot ohjeet,eikä kummallisia kommervenkkejä. Kiitos. Liityin lukijaksi,taidan olla ensimmäinen :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Jee, tervetuloa! Tämän ruokablogin "markkinointi" on jäänyt vähän vähemmälle viime aikoina, joten aktiivisia lukijoita ei ole vielä kertynyt. Ehkä nyt muutkin uskaltautuvat mukaan ;-)

      Poista