keskiviikko 29. toukokuuta 2013

Puolukka-rahkapiirakka

Viime vuosi oli todella hyvä puolukkavuosi ja siksi meillä on edelleen reilusti puolukoita, vaikka ollaan niitä sinnikkäästi syöty koko talvi. Tässä on uusin tapa käyttää ko. marjoja - toimiva makuyhdistelmä ;-)


Pohja:
100 g voita tai margariinia
1 dl sokeria
1 kananmuna
2,5 dl vehnäjauhoja tai gluteenitonta hienoa jauhoseosta
1 tl leivinjauhetta

Täyte:
0,5 l puolukoita
1 prk vaniljarahkaa TAI 200 g Valion laktoositonta turkkilaista jogurttia ja 1 tl vaniljasokeria
1 kananmuna
0,5 dl sokeria

Vaahdota rasva ja sokeri. Lisää kananmuna. Lisää jauhot, joihin sekoitettu leivinjauhe. Levitä taikina piirakkavuokaan. Levitä puolukat (voi olla myös jäisiä) pohjalle. Sekoita rahka, kananmuna ja sokeri. Levitä täyte puolukoiden päälle. Paista piirakkaa 200 asteisessa uunissa noin 30 minuuttia. Tarjoile kinuski- tai vaniljakastikkeen kera.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti