torstai 25. joulukuuta 2014

Taatelikakku

Eräs herkullisimmsta lapsuusmuistoistani liittyy taatelikakkuun, joten pitihän sitä tehdä täksikin jouluksi. Tämä versio on tosin maidoton ja gluteeniton, toisin kuin omassa lapsuudessani. Makuelämys on tosin yhtä makoisa.



Taatelikakku

2½ dl vettä
1 pkt taateleita (n. 300 g)
200 g maidotonta leivontamargariinia
2 munaa
2 dl sokeria
2 dl gluteenitonta vaalea Jytte-jauhoseosta
1 tl ruokasoodaa
1 tl leivinjauhetta
1 tl Psyllium-jauhetta
1 tl vaniljasokeria
1 tl kanelia
1 tl neilikkaa
Leivitykseen:
maidotonta juoksevaa margariiniä
mantelijauhetta

Kiehauta vesi ja taatelit kattilassa. Lisää margariini seokseen ja munat yksitellen ja sekoita. Oikein kuohkea kakku tulee, kun kiehautetut taatelit jäähdytetään sähkövatkaimella sekoittaen. Lisää taikinaan sokeri, mausteet sekä jauhot, joihin on sekoitettu sooda, leivinjauhe, psylliymja vaniljasokeri. Sekoita varovasti tasaiseksi taikinaksi.

Kaada taikina mantelijauholla leivitettyyn kakkuvuokaan. Paista 175-asteisen uunin alatasolla 35 min (tai uunin mukaan).

Omaan makuun taatelia olisi saanut olla enemmänkin, mutta maistuupahan kakku nyt perheen pienemmillekin. Samalla tuli paistettua valmistaikinasta perinteisiä joulutorttuja sekä jauhopussin kyljessä olleella ohjeella pullia; paitsi, että näihin ei tullut maitoa.



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti