maanantai 7. heinäkuuta 2014

Mansikkatorttu

Pitihän sitä jo tässä vaiheessa kesää ostaa ensimmäiset mansikat ja tehdä mansikkatorttu. Kokeilin tällä kertaa uutta reseptiä.


Pohja:

100 g Sunnuntai-leivontamargariinia (laktoositon)
1 dl sokeria
1 kananmuna
2 dl vehnäjauhoja
1 tl leivinjauhetta
1 tl vaniljasokelia
1/2 dl laktoositonta maitojuomaa

Vaahdota margariini ja sokeri. Lisää kananmuna hyvin vatkaten. Sekoita jauhot, leivinjauhe ja vaniljasokeri. Lisää jauhoseosta ja nestettä vuorotellen ja sekoita taikina tasaiseksi. Levitä taikina voideltuun piirakkavuokaan ja paista 175-asteisessa uunissa noin 20 minuuttia. Jäähdytä.

Täyte:

1 1/2 Alpro Soya vispautuva
1 tl vaniljasokeria
1 rkl sokeria
1/2 l mansikoita
4 rkl appelsiinimehua

Virpaa soijakerma sokereiden kanssa vaahdoksi. Viipaloi puolet mansikoista. Kostuta jäähtynyt torttupohja appelsiinimehulla. Levitä torttupohjalle pari ruokalusikallista kermavaahtoa sekä päälle viipaloidut mansikat. Levitä mansikoiden päälle loput kermavaahdosta. Koristele kokonaisilla mansikoilla. Anna maustua jääkaapissa noin 1/2 tuntia.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti