tiistai 30. joulukuuta 2014

Joulukinkun uusi elämä

Joulukinkku alkaa tulla jo korvista ulos, kun on syöty kinkkua urakalla kotona ja kylässä. Omaa kinkkua vain on vielä pari kiloa jäljellä, joten piti keksiä siitä jotain muuta.



Pullet pork eli nyhtöpossua joulukinkusta

n. 2 kg joulukinkkua
7 gluteenitonta ja maidotonta joulupiparia
2 dl ruokosokeria
1 dl sipulirouhetta
2 rkl paprikajauhetta
1 tl chilijauhetta
1 tl kuminaa
1 tl mustapippuria
2 dl BBQ-kastiketta
2 dl oliiviöljyä

Revi kinkun liha syittäin irti silpuksi haarukalla. Lisää lihan joukkoon murskatut piparkakut, mausteet, BBQ-kastike ja oliiviöljy. Sekoita kunnolla, että liha maustuu kauttaltaan. Anna tekeytyä jääkaapissa yön yli. Lämmitä nyhtöpossua 175-asteisessa uunissa folion tai kannen alla noin 30-45 min ennen tarjoilua. Tarjoile sellaisenaan salaatin tai perunamuusin kera. Nyhtöpossu sopii mainiosti myös hot dogin tai hampurilaisen väliin. Syömättä jääneen nyhtöpossun voi pakastaa seuraavaa kertaa varten.

Meillä tämä nyhtöpossu syödään uuden vuoden valvojaisissa hampurilaisten välissä. Lisäkkeenä Coleslaw-salaattia ja punasipulihilloketta. Nam!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti