sunnuntai 15. helmikuuta 2015

Burgundinpataa

Ostin viikonlopun kauppaostoksia tehdessä valmiiksi punaviinimarinoitua ja suikaloitua naudanlihaa. Siinä sitten kotona pohtiessa muistin, että tuossahan on hyvän ainekset burgundinpataan.


Tovin netissä surffattuani päädyin tällaiseen reseptiin.

noin 800 g punaviinimarinoitua naudan suikalelihaa
2 sipulia
2 porkkanaa
3 laakerinlehteä
1 pieni prk tomaattipyreetä
3 dl vettä
3 tuoretta herkkusientä
persiljaa
suolaa
mustapippuria

Ruskista liha kasaripannulla. Kuullota kuutioitu sipuli. Pieni porkkanat ja lisää pataan. Lisää tomaattipyree, laakerinlehdet ja vettä; lisää vettä tarpeen mukaan, älä laita kaikkea kerralla. Anna padan hautua miedolla lämmöllä kannen alla noin 1 tunti. Lisää loppuvaiheessa pilkotut herkkusienet ja mausta.

Keitä lisäkkeeksi riisiä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti