maanantai 22. heinäkuuta 2013

Kesäkurpitsakakku

Tämä herkullinen kakku on muunnelma perinteisestä porkkanakakusta.


300 g kesäkurpitsaa
100 g leivontamargariinia
4 kananmunaa
3 dl sokeria
4 dl vehnäjauhoja
1 tl vaniljasokeria
2 tl leivinjauhetta
2 tl jauhettua kardemummaa tai kanelia

Kuorrutus:
50 g leivontamargariinia
200 g maustamatonta tuorejuustoa tai sulatejuustoa
1 1⁄2 dl tomusokeria
1 appelsiinin raastettu kuori

Kuumenna uuni 200 asteeseen. Raasta kesäkurpitsa hienoksi raasteeksi. Sulata margariini. Vatkaa kananmunat ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi. Sekoita mukaan kesäkurpitsaraaste ja sula margariini. Sekoita jauhot, vaniljasokeri, leivinjauhe ja kardemumma keskenään, ja sekoita sitten taikinan joukkoon. Kaada taikina voidellulle ja jauhotetulle tai leivinpaperilla vuoratulle uunipellille. Myös noin 25x30cm-kokoinen vuoka tai muotti käy. Paista kakkua uunin keskitasolla noin 25 minuuttia. Anna kakun jäähtyä. Sulata kuorrutusta varten margariini ja anna sen jäähtyä. Sekoita juusto, tomusokeri ja appelsiinin kuori margariinin kanssa tasaiseksi massaksi. Levitä kuorrutus kakun päälle ja anna sen jähmettyä jääkaapissa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti