Lihavartaat:
1 porsaan maustamaton sisäfile
800 g broilerin ohutleikkeitä
2 pkt Wilhelm hot chorizo -makkaraa
Marinaadi porsaalle:
2 rkl soijakastiketta
2 rkl Heinz sweet BBQ-kastiketta
4 rkl oliiviöljyä
Marinaadi kanalle:
2 rkl soijakastiketta
2 rkl sitruunamehua
oliiviöljyä
oliiviöljyä
ripaus mustapippuria
1 rkl hunajaa tai 1 tl sokeria
Kuutioi lihat, sekoita marinaadit ja marinoi lihoja vähintään puoli tuntia. Pilko makkarat pituussuunnassa kolmeen osaan. Pujota lihat ja makkarat vuorotellen grillivartaaseen; lihamäärästä tulee 12 varrasta. Itse käytän metallisia grillivartaita, mutta puiset käy ihan yhtä hyvin; kunhan muistaa liottaa niitä ensin kylmässä vedessä noin puoli tuntia.
Grillaa vartaita miedolla lämmöllä noin 20 minuuttia välillä kääntäen.
Kasvisnyytit:
1 kesäkurpitsa
2 suippopaprikaa
2 isoa kevätsipulia varsineen
Ruoveden herkun juuresmaustetta
mustapippuria
suolaa
oliiviöljyä
Pilko kasvikset isoiksi paloiksi. Mausta ja lisää öljyä. Kääri kasvikset foliokääreeseen ja grillaa miedolla lämmöllä välillä kääntäen noin 20 minuuttia.
Keitä lisäkkeeksi uusia perunoita. Tarjoile kastikkeena Heinzin sweet BBQ-kastiketta sekä Tzatziki-kastiketta.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti