perjantai 13. syyskuuta 2013

Paholaisen suklaakakku

Tämä resepti on peräisin Nigella Lawsonilta. Se kuullosti niin hyvälle, että pakkohan sitä oli itsekin kokeilla. Suklaakakku suklaatäytteellä ja suklaakuorrutteella ... ;-D


Pohja:
50 g (1 dl) kaakaojauhetta
100 g (1 1/2 dl) muscovado- tai ruokosokeria (esim. DanSukker)
2,5 dl keitettyä, kuumaa vettä
225 g (3 1/2 dl) vehnäjauhoja
1/2 tl leivinjauhetta
1/2 tl soodaa
125 g pehmeää leivontamargariinia
150 g (1 1/2 dl) sokeria
2 tl vanilja-aromia
2 kananmunaa

Sekoita yhdessä kulhossa kaakaojauhe, muscovadosokeri ja kuuma vesi. Sekoita toisessa kulhossa vehnäjauho, leivinjauhe ja sooda. Vaahdota kolmannessa kulhossa leivontamargariini ja sokeri vaahdoksi. Sekoita joukkoon vanilja-aromi ja lisää vuorotelleen kananmunat sekä jauhoseos. Lisää lopulsi kaakao-muscovado-vesiseos ja sekoita tasaiseksi.

Kaada taikina joko puoliksi kahteen tai kokonaan yhteen halkaisijaltaan 20 senttiseen irtopohjavuokaan tai leivinpaperilla vuorattuun kakkuvuokaan. Paista 180-asteisessa uunissa noin 30-45 minuuttia. Anna jäähtyä. Valmista täyte.

Täyte:
1,25 dl vettä
30 g (1/2 dl) muscovadosokeria
175 g leivontamargariinia
300 g tummaa suklaata

Mittaa kattilaan vesi, muscovadosokeri ja leivontamargariini. Sulata ainekset ja ota kattila pois levyltä.  Sulata joukkoon paloiteltu suklaa ja sekoita. Täyte on valmista, kun se on kiiltävää ja tasaista. Anna jäähtyä. 

Jos paistoit kakun yhdessä vuokassa, halkaiset kakkupohja kahtia. Aseta toinen puoli kakkuvadille ja levitä sille 1/3 osa täytteestä. Aseta toinen puoli päälle ja levitä loput täytteestä kakun päälle sekä reunoille.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti