keskiviikko 22. toukokuuta 2013

Angry birds -kakku

Kevät on perheessämme synttäreiden aikaa. Tänä keväänä teemana on ollut Angry birds.


Kakkupohja:
6 kananmunaa
1,5 dl sokeria
1,5 dl peruna- ja/tai vehnäjauhoja
1,5 tl leivonjauhetta

Vaahdota kananmunat ja sokeri. Lisää jauhot ja leivinjauhe. Kaada taikina voideltuun ja jauhotettuun irtopohjavuokaan. Paista 175 asteisessa uunissa noin 40 minuuttia. Leikkaa jäähtynyt kakku kolmeen kerrokseen.

Täyte:
1 l pakastemansikoita
2 dl laktoositonta kuohu- tai vispikermaa
1 tl vaniljasokeria
1 tl sokeria
vaaleaa mehua kostutukseen

Vaahdota kerma ja sokerit. Kostuta ensimmäinen kakkukerros mehulla. Levitä päälle kerros haarukalla muussattuja mansikoita sekä kermavaahtoa. Lisää toinen kakkukerros ja täytä samoin kuin edellinen. Kostuta päällimmäinen kerros leikatulta pinnalta ja laita paikoilleen. Pyöristä kakun reunat.

Kuorrute ja koristeet (vihreä possukakku):
2 dl laktoositonta kuohu- tai vispikermaa
1 tl vaniljasokeria
1 tl sokeria
2 pötköä vaaleanvihreää marsipaania tai sokerimassaa
pala mustaa marsipaania tai sokerimassaa
pala valkoista marsipaania tai sokerimassaa
tomusokeria

Vaahdota kerma ja sokerit. Kuorruta koko kakku kermavaahdolla. Yhdistä puolitoista pötköä vaaleanvihreää marsipaania palloksi. Kauli marsipaani ohueksi, hieman kakkuohjaa suuremmaksi levyksi tomusokerilla "jauhotetulla" alustalla. Älä käytä jauhoja! Nosta levy kakkupohjan päälle ja silottele rypyt sekä siisti reunat. Muotoile koristeet marsipaanista.



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti