torstai 23. toukokuuta 2013

Tzatziki-kastike

Herkullinen Tzatziki-kastike syntyy seuraavasti; ensin perinteinen versio ja toisena pikaversio ;-)

Perinteinen versio:
puolikas kurkku
1,5 dl Valion laktoositonta turkkilaista jogurttia
puolikas valkosipulin kynsimurskattuna
1 tl sitruunamehua
1 tl oliiviöljyä
1 tl hienonnettua persiljaa 
1 rkl hienonnettua minttua
suolaa
mustapippuria

Raasta kurkku karkeaksi raasteeksi. Lisää raasteeseen suolaa. Anna raasteen seistä kylmässä, jotta ylimääräinen neste irtoaa kurkusta. Purista vesi pois raasteesta. Sekoita ainekset ja mausta.

Pikaversio (kuvassa):
1 prk Valion laktoositonta turkkilaista jogurttia
1 rkl Ruoveden herkun tzatziki-mausteseosta

Sekoita mausteseos jogurttiin. Annan maustua vähintään puoli tuntia.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti