perjantai 16. elokuuta 2013

Nakki-kasvismössö ;-)

Olen näin loppukesästä kehitellyt erilaisia reseptejä oman plantaasin sadon hyödyntämiseksi. Tällä kertaa valikoimassa ovat kesäkurpitsa, porkkana ja sipuli. Lisäksi mukana on nakkeja, kun jääkaapissa sattui olemaan nakkipaketin jämät ;-) Annoksen voi hyvin tehdä ihan kasvisruokanakin jättämällä nakit pois. Resepti on poikkeuksellisesti yhdelle ;-)


pala kesäkurpitsaa
1 iso porkkanaa
1 kesäsipuli varsineen
Ruoveden herkun juuresmaustetta
fetakuutioita
4 kuoretonta nakkia

Raasta kesäkurpitsa ja porkkanat karkeaksi raasteeksi. Hienonna sipuli ja pieni nakit. Ruskista nakit ja sipuli pannulla. Lisää kasvikset ja hauduta sopivan kypsäksi - ei tosin muusiksi asti ;-) Mausta. Tarjoile fetakuutioiden kera.

Käytän itse usein näissä kasvisresepteissä Ruoveden herkun juuresmaustetta. En halua olla ko. firman mannekiini, mutta ko. maustesekoitus vain on yksi suosikeistani; sinapinsiemen ja kumina antavat omiin makuhermoihini sopivan maun kasviksille. Juuresmauste sisältää sinapinsiementen ja kuminan lisäksi paprikarouhetta, sipulirouhetta ja mustapippuria. Samat mausteet voi toki lisätä kasviksiin ihan sellaisenaankin ilman ko. mausteseosta ;-)


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti