keskiviikko 21. elokuuta 2013

Tonnikalaleivät

Perheemme nuorison yksi suosikeista on tonnikalaleivät. Teen niitä retkievääksi, välipalaksi, iltapalaksi tai kevyeksi lounaaksi. Opin reseptin ollessani aikoinaan vaihto-oppilaana jenkeissä.


6 paahtoleipäviipaletta
1 prk tonnikalaa vedessä
pala varsiselleriä TAI 3 tl kurkkusalaattia
3 tl majoneesia

Valuta vesi pois tonnikalasta. Pilko varsiselleri. Sekoita täyteainekset ja levitä puolelle paahtoleipäviipaleista. Laita täytepala ja täytteetön pala vastakkain. Anna maustua hetki.

Alkuperäiseen reseptiin kuuluu tuo varsiselleri, mutta korvaan sen usein kurkkusalaatilla tai pilkotuilla suolakurkuilla, sillä tähän kuluu niin vähän varsiselleriä että lopulle on haasteellista keksiä käyttöä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti