perjantai 30. elokuuta 2013

Omenahillo

Taas on se aika vuodesta, jolloin meille perustetaan omenahillotehdas ;-) Hilloja tulee hellalla, uunissa, mikrossa, ... Maustettuna vaniljalla, kanelilla, inkiväärillä, sokerilla, hillosokerilla, ... ja ihan naturel. Laiskan kokin hillo syntyy helpoiten mikrossa ;-)

2 kg omenoita
2 dl sokeria
1 dl vettä

Pese omenat, poista siemenkota ja pilko omenat noin peukalonpään kokoisiksi paloiksi. Laita lohkot isoon, kannelliseen uuni- tai mikrovuokaan. Lisää sokeri ja vesi. Laita kansi päälle ja kypsennä mikrossa täydellä teholla (800 W) noin 25-45 minuuttia omenalajikkeesta ja astiasta riippuen. Sekoita, jolloin omenalohkot rikkoutuu ja soseutuu. Jäähdytä ja pakasta. Tarjoile puuron, muorojen tai jäätelön kera, tai käytä talven mittaan vaikka omenapiirakassa. 

Hilloa voi varioida maustamalla hillon kypsennysvaiheessa vaniljasokerilla tai -tangolla, kanelitangolla tai -jauheella, jauhetulla inkiväärillä, sitruunamehulla, ... Vaihtoehtoja on monia. Mausteita riittää yksi teelusikallinen tähän omenamäärään. Kellarissa säilytettävään hilloon kannattaa käyttää hillosokeria tavallisen sokerin sijaan.

Lisäksi, jos haluat hillosta hienompaa, niin voit lopuksi pyöräyttää omenahillon sosemyllyssä.

Voit myös valmistaa soseen uunissa. Paista omenoita mausteineen 200-asteisessa uunissa noin 60-75 minuuttia.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti