200 g leivontamargariinia
2 dl sokeria
3 munaa
3 dl vehnäjauhoja
1 1/2 vaniljasokeria
1 tl leivinjauhetta
1 tl kanelia
1 tl kardemummaa
3-4 omenaa
Sulata rasva ja anna jäähtyä. Sekoita rasva ja sokeri kulhossa. Vatkaa munat seokseen yksitellen. Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää taikinaan. Sekoita tasaiseksi, mutta välä liikaa vatkaamista, ettei taikina sitkisty.
Pese omenat ja leikkaa ne kuorineen kuutioiksi. Sekoita omenakuutiot taikinan joukkoon.
Levitä taikina irtopohjavuokaan ja paista 175-asteisessa uunissa noin 50 minuuttia. Kumoa kakku vadille, anna jäähtyä kunnolla ja kuorruta.
Kuorrutus:
60 g leivontamargariinia
120 g maustamatonta sulatejuustoa (esim. Olympia, ei kevyt)
3 dl tomusokeria
1 tl vaniljasokeria
Koristeeksi:
1 rkl koristerakeita tai 2 rkl mantelilastuja
Sulata kuorrutusta varten rasva ja lisää sulatejuusto. Vatkaa tasaiseksi. Siivilöi joukkoon tomusokeri. Mausta vaniljasokerilla ja vatkaa tasaiseksi. Jos kuorrute on liian juoksevaa, niin anna sen jäähtyä hetki ennen levittämistä. Koristele lopuksi.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti