perjantai 5. heinäkuuta 2013

Suklainen leipävanukas

Nigella Lawson tekee usein ruokaohjelmassaan leipävanukasta jälkiruuaksi. Tässä suklainen versio.


250 g vaaleaa leipää
100 g tummaa suklaata
3 kananmunaa
40 g fariinisokeria
1 1/4 dl kuohukermaa
5 dl täysmaitoa
4 rlk ruokosokeria
 (2 rkl rommia)

Leikkaa leipä parin sentin kuutioiksi. Sekoita kananmuna, kerma, maito ja fariinisokeri. Voitele korkeareunainen uunivuoka ja laita leipäkuutiot vuokaan kerroksittain rouhitun suklaan kanssa. Kaada varovasti päälle kananmuna-maito-sokeriseos. Mausta halutessasi rommilla. Anna vanukkaan imeytyä noin 20 minuuttia. Ripottele pinnalle ruokosokeria. Paista 175-asteisessa uunissa noin 40 minuuttia.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti