maanantai 2. syyskuuta 2013

Kurkkusalaatti

Omenahillotehdas muuntui lennossa kurkkusalaattitehtaaksi. Käytössä jo perinteinen, vuoden 2002 Yhteishyvän Ruoka-liitteessä ollut ohje, joka sopii myös suolakurkkujen valmistukseen.


12 avomaankurkkua
4 sipulia
3 punaista paprikaa
3 vihreää paprikaa

Mausteliemi:
3 dl vettä
3 dl väkiviinaetikkaa
4 dl sokeria
1 rkl suolaa
1 1/2 tl sinapinsiemeniä

Huuhtele kurkut. Paloittele kurkut, sipulit ja paprikat pieniksi paloiksi. Pane kattilaan liemiainekset ja kiehauta, jotta sokeri ja suola liukenee. Lisää kasvikset ja hauhuta seosta hiljalleen, kunnes kasviskuutiot ovat hiukan pehmenneet. Jaa kurkusalaatti puhtaisiin lasipurkkeihin. Painele tiiviiksi. Laita nestettä vain sen verran, että kurkkusalaatti juuri ja juuri peittyy. Sulje kannet tiiviisti ja säilytä viileässä. Anna kurkkusalaatin maustua muutana päivä ennen tarjoilua.

Ps. Itse käytin annokseen vain viisi kurkkua, kun tämän vuoden sato pääsi yllättämään ja kurkuista tuli jättikokoisia ;-)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti