torstai 5. syyskuuta 2013

Kesäkurpitsaa mausteliemessä


Kesäkurpitsasato oli tänä vuonna mahtava, joten täytyy heittäytyä luovaksi säilömisen suhteen, kun emme ennätä kaikkia tuoreeltaan syömään. Tässä Kotimaiset kasvikset ry:n sivuilta löytynyt kesäkurpitsaa mausteliemessä -ohje. Valmistumiselle varattava kolme viikkoa ;-)


2 kesäkurpitsaa (n. 800 g)
1 punasipuli
(porkkanaviipaleita)
(piparjuuren lastuja)
(mustaherukan lehtiä)

Liemi:
6 dl vettä
4 dl väkiviinaetikkaa
4 dl sokeria
1 tl suolaa
kokonaisia neilikoita
laakerinlehti
valkopippuria

Paloittele kesäkurpitsa halumasi muotoisiksi ja kokoisiksi paloiksi (viipaleet, lohkot, kuutiot, ...). Leikkaa punasipuli renkaiksi. Lado kesäkurpitsa ja punasipuli (sekä muut ainekset) kerroksittain puhtaaseen purkkiin. Keitä liemi ja kaada purkkiin. Sulje purkki ja säilytä kylmässä. Säilyke on valmista tarjoiltavaksi kolmen viikon kuluttua.

Ps. Kannattaa muuten punnita nuo kesäkurpitsat: itsellä kaksi kesäkurpitsaa painoi 2600 g ;-)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti