Koska avomaankurkkuja tuli omalta plantaasilta taas reilusti, tein aiemman kurkkusalaatin lisäksi suolakurkkuja. Resepti on ihan oma sovellutus, mutta kurkuista tuli todella hyviä ;-)
12 avomaankurkkua
varsitilliä
30 kokonaista maustepippuria
10 kokonaista valkopippuria
8 kokonaista neilikkaa
3 sipulia lohkoina
Mausteliemi:
3 dl vettä
3 dl väkiviinaetikkaa
4 dl sokeria
1 rkl suolaa
1 1/2 tl sinapinsiemeniä
Huuhtele ja viipaloi kurkut. Keitä mausteliemi ja keitä kurkkuviipaleita mausteliemessä niin kauan, että kurkut pehmenevät hieman. Laita kurkut purkkeihin. Laita puhkkeihin myös tilliä, pippureita, neilikoita sekä sipuli lohkoina. Laita lientä purkkeihin sen verran, että kaikki kurkut peittyvät.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti