Taikina:
4 kananmunaa
2 dl sokeria
1 tl leivinjauhetta
2 dl peruna- ja/tai vehnäjauhoja
Vaahdota munat ja sokeri. Lisää kuivat aineet. Sekoita tasaiseksi. Kaada taikina voideltuun ja jauhotettuun kakkuvuokaan. Paista 180-asteisessa uunissa noin 30 minuuttia. Leikkaa jäähtynyt kakku kahteen tai kolmeen kerrokseen ja täytä.
Täyte:
1 litra mansikoita
2 dl vispikermaa
1 tl vaniljasokeria
1 prk vaniljarahkaa
mehua
Vaahdota kerma ja mausta vaniljasokerilla. Lisää rahka. Kostuta kakkupohjat mehulla. Täytä kakku kerroksittain rahka-kermavaahdolla ja halkastuilla mansikoilla. Levitä kakun päälle kerros rahka-kermavaahtoa.
Koristelu:
1 pkt valkoista sokerimassaa
pala vihreää marsipaania ta sokerimassaa
tomusokeria
Kauli sokerimassa tomusokerin avulla ohueksi levyksi. Nosta levy kakun päälle ja siisti reunat. Tee päälle haluamasi koristeet.
Hyvää juhannusta!
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti