lauantai 22. kesäkuuta 2013

Juhannuskakku

Tämän vuoden juhannuskakku sai innoituksensa juhannusruusuista ;-)


Taikina:
4 kananmunaa
2 dl sokeria
1 tl leivinjauhetta
2 dl peruna- ja/tai vehnäjauhoja

Vaahdota munat ja sokeri. Lisää kuivat aineet. Sekoita tasaiseksi. Kaada taikina voideltuun ja jauhotettuun kakkuvuokaan. Paista 180-asteisessa uunissa noin 30 minuuttia. Leikkaa jäähtynyt kakku kahteen tai kolmeen kerrokseen ja täytä.

Täyte:
1 litra mansikoita
2 dl vispikermaa
1 tl vaniljasokeria
1 prk vaniljarahkaa
mehua

Vaahdota kerma ja mausta vaniljasokerilla. Lisää rahka. Kostuta kakkupohjat mehulla. Täytä kakku kerroksittain rahka-kermavaahdolla ja halkastuilla mansikoilla. Levitä kakun päälle kerros rahka-kermavaahtoa.

Koristelu:
1 pkt valkoista sokerimassaa
pala vihreää marsipaania ta sokerimassaa
tomusokeria

Kauli sokerimassa tomusokerin avulla ohueksi levyksi. Nosta levy kakun päälle ja siisti reunat. Tee päälle haluamasi koristeet.

Hyvää juhannusta!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti