sunnuntai 9. kesäkuuta 2013

Late Lammas -kakku

Perheemme pienimmän ristiäisiin kaivattiin kakkua ja koska kevään teemana on ollut tehdä hieman erilaisia kakkuja, niin tällä kertaa syntyi Late Lammas -kakku. Tai virallisestihan kyseessä on Timppa-kakku ;-)


Kakkupohja:
6 kananmunaa
1,5 dl sokeria
1,5 dl peruna- ja/tai vehnäjauhoja
1,5 tl leivonjauhetta

Vaahdota kananmunat ja sokeri. Lisää jauhot ja leivinjauhe. Kaada taikina voideltuun ja jauhotettuun irtopohjavuokaan. Paista 175 asteisessa uunissa noin 40 minuuttia. Leikkaa jäähtynyt kakku kolmeen kerrokseen.

Täyte:
1 l pakastemansikoita
2 dl laktoositonta kuohu- tai vispikermaa
1 tl vaniljasokeria
1 tl sokeria
vaaleaa mehua kostutukseen

Vaahdota kerma ja sokerit. Kostuta ensimmäinen kakkukerros mehulla. Levitä päälle kerros haarukalla muussattuja mansikoita sekä kermavaahtoa. Lisää toinen kakkukerros ja täytä samoin kuin edellinen. Kostuta päällimmäinen kerros leikatulta pinnalta ja laita paikoilleen. Pyöristä kakun reunat.

Kuorrute ja koristeet (vihreä possukakku):
2 dl laktoositonta kuohu- tai vispikermaa
1 tl vaniljasokeria
1 tl sokeria
1 pötkö mustaa marsipaania tai sokerimassaa
pala vaaleansinistä marsipaania tai sokerimassaa
minivaahtokarkkeja

Vaahdota kerma ja sokerit. Kuorruta koko kakku kermavaahdolla. Lado kakun pinnalle minivaahtokarkit. Kaulitse marsipaani ohueksi tomusokerilla "jauhotetulla" alustalla. Älä käytä jauhoja! Muotoile levystä koristeet. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti