maanantai 10. kesäkuuta 2013

Raparperi-valkosuklaakuppikakut

Raparperi-valkosuklaakuppikakut on maukas kesäinen vaihtoehto muffinsseille.


Taikina (32 kpl)
400 g (n. 6 dl) raparperia
200 g valkosuklaata
200 g voita tai leivontamargariinia
5 dl sokeria
6 kananmunaa
8 dl vehnäjauhoja
4 tl leivinjauhetta
2 tl vanilliinisokeria
2 dl kevytmaitoa

Koristelu
2 tlk (4 dl) vispikermaa
2 tl vaniljasokeria
valkosuklaata rouhittuna sekä strösseleitä

Lisäksi
Amerikan muffinivuokia

Paloittele raparperi pieniksi paloiksi. Rouhi valkosuklaa veitsellä. Sulata voi ja anna jäähtyä. Vaahdota huoneenlämpöiset munat ja sokeri kuohkeaksi. Sekoita joukkoon rasvasula.

Sekoita jauhot, vanilliinisokeri ja leivinjauhe keskenään. Siivilöi jauhoseos muna-sokerivaahtoon ja sekoita joukkoon varovasti myös maito, rouhittu valkosuklaa sekä raparperipalat. Vältä turhaa sekoittamista.

Jaa taikina muffinivuokiin ja paista 200-asteisen uunin keskitasolla noin 15 minuuttia. Anna jäähtyä.

Vatkaa kerma vaahdoksi ja makeuta vaniljasokerilla. Pursota kermavaahto jäähtyneiden kuppikakkujen päälle. Koristele strösseleillä, rouhitulla valkosuklaalla, syötävillä kukilla tai mintunlehdillä. Koristelut tosin puuttuvat kuvan kuppikakuista ;-)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti