Raparperi-valkosuklaakuppikakut on maukas kesäinen vaihtoehto muffinsseille.
Taikina (32 kpl)
400 g (n. 6 dl) raparperia
200 g valkosuklaata
200 g voita tai leivontamargariinia
5 dl sokeria
6 kananmunaa
8 dl vehnäjauhoja
4 tl leivinjauhetta
2 tl vanilliinisokeria
2 dl kevytmaitoa
Koristelu
2 tlk (4 dl) vispikermaa
2 tl vaniljasokeria
valkosuklaata rouhittuna sekä strösseleitä
Lisäksi
Amerikan muffinivuokia
Paloittele raparperi pieniksi paloiksi. Rouhi valkosuklaa veitsellä. Sulata voi ja anna jäähtyä. Vaahdota huoneenlämpöiset munat ja sokeri kuohkeaksi. Sekoita joukkoon rasvasula.
Sekoita jauhot, vanilliinisokeri ja leivinjauhe keskenään. Siivilöi jauhoseos muna-sokerivaahtoon ja sekoita joukkoon varovasti myös maito, rouhittu valkosuklaa sekä raparperipalat. Vältä turhaa sekoittamista.
Jaa taikina muffinivuokiin ja paista 200-asteisen uunin keskitasolla noin 15 minuuttia. Anna jäähtyä.
Vatkaa kerma vaahdoksi ja makeuta vaniljasokerilla. Pursota kermavaahto jäähtyneiden kuppikakkujen päälle. Koristele strösseleillä, rouhitulla valkosuklaalla, syötävillä kukilla tai mintunlehdillä. Koristelut tosin puuttuvat kuvan kuppikakuista ;-)
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti