keskiviikko 12. kesäkuuta 2013

Tzatziki-voileipäkakku

Maukas vaihtoehto perinteisimille voileipäkakuille on tzatziki-voileipäkakku.



Pohja:
175 g ruisvuokaleipää
75 g voita tai margariinia
(0,5 dl hienonnettua persiljaa)

Täyte:
4 liivatelehteä
150 g kesäkurpitsaa tai kurkkua
0,5 dl kurkkusalaattia
0,25 dl kapriksia
1 tl sitruunapippuria
1-2 valkosipulin kynttä
2 tl hunajaa tai sokeria
2 prk laktoositonta raejuustoa
1 prk laktoositonta smetanaa tai laktoositonta kermavaahtoa
2 rkl sitruunamehua

Koristeluun:
rucolaa
pala kurkkua tai kesäkurpitsaa
1 dl paprikatäytteisiä oliiveja
0,25 dl kapriksia
75 g graavilohta tai kylmäsavuhärkää

Murusta leipä monitoimikoneessa. Lisää voisula ja halutessasi hienonnettu persilja. Taputtele pohja leivinpaperilla vuorattuun irtopohjavuokaan.

Liota liivatelehtiä kylmässä vedessä noin 5 minuuttia. Leikkaa kesäkurpitsa tai kurkku pieniksi kuutioiksi. Lisää joukkoon kurkkusalaatti, hienonnetut kaprikset, sitruunapippuri, murskattu valkosipuli, hunaja ja raejuusto. Vatkaa smetana vaahdoksi. Purista liivatteista ylimääräinen vesi pois. Liuota ne kiehuvan kuumaan sitruunamehuun, älä keitä.sekoita liivateseos raejuustoseokseen. Lisää viimeisenä vatkattu smetana.  Kaada vuokaan pohjan päälle. Peitä kelmulla ja anna hyytyä jääkaapissa  4 tuntia tai yön yli.

Koristele kakku: hienonna rucola veitsellä ja ripottele kakun päälle. Säästä muutama kokonainen rucolan lehti koristeeksi. Lisää kesäkurpitsa- tai kurkkuviipaleet selä oliiviviipaleet, kapriksia sekä hienonnettua graavilohta tai kylmäsavuhärkää.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti