lauantai 8. kesäkuuta 2013

Kanakastike riisillä

Peruskanakastike riisillä on perheemme ruokalistalla säännöllisesti. Variaatiota saa käyttämällä erilaisia kasviksia, myös pakastekasvikset käy.


3 dl riisiä, esim. basmati-thairiisiä tai tummaa kokojyväriisiä
ripaus suolaa
6 dl vettä

Kypsennä riisit suolalla maustetussa vetdessä pakkauksen ohjeen mukaan, noin 12 minuuttia. Itse kypsennän lisäkeriisit aina Tupperwaren easy-rice -kulhossa mikroaaltouunissa (800 W). Riisiä ei tarvitse näin vahtia tai hämmentää, joten senkin ajan voi tehdä muuta ;-)

Kastike:
450 g maustamattomia kanasuikaleita
loraus juoksevaa margariinia tai öljyä
1 tl kurkumaa
(suolaa)
1 sipuli
1 paprika
mustapippuria myllystä
3 dl ruokakermaa (esim. Flora ruoka)

Ruskista kanasuikaleet rasvatulla pannulla. Lisää pilkottu sipuli ja kuutioitu paprika. Mausta kurkumalla, pippurilla ja tarvittaessa suolalla - huoma, että nykyisin monet kanasuikaleet on jo valmiiksi suolattuja. Hauduta kastiketta vielä hetki. Tarjoile riisin tai pastan kera.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti