Ohjeessa on vaaleat ja suklaiset whoopiet samassa reseptissä: vaaleisiin mantelijauhetta ja puolukkatäyte, suklaisiin kaakaota ja suklaatäyte - toki ristiinkin saa täytteitä kokeilla ...
Taikina:
100 g voita tai leivontamargariinia
1 dl sokeria
1/2 dl fariinisokeria
1 kananmuna
3 dl vehnäjauhoja
1/2 dl manteli- tai kaakaojauhetta
1 tl leivinjauhetta
1 tl vaniljasokeria
1 dl maitoa
Täyte 1:
1 prk mascarpone-juustoa tai kermavaahtoa
1 1/2 dl puolukoita
1/2 dl fariinisokeria
1 tl vaniljasokeria
Täyte 2:
2 prk vaniljarahkaa
80 g tummaa suklaata
100 g voita tai leivontamargariinia
1 dl sokeria
1/2 dl fariinisokeria
1 kananmuna
3 dl vehnäjauhoja
1/2 dl manteli- tai kaakaojauhetta
1 tl leivinjauhetta
1 tl vaniljasokeria
1 dl maitoa
Täyte 1:
1 prk mascarpone-juustoa tai kermavaahtoa
1 1/2 dl puolukoita
1/2 dl fariinisokeria
1 tl vaniljasokeria
Täyte 2:
2 prk vaniljarahkaa
80 g tummaa suklaata
Vatkaa pehmeä voi, sokeri ja fariinisokeri vaahdoksi. Lisää muna hyvin vatkaten. Yhdistä vehnäjauhot, manteli- ja leivinjauhe sekä vanilliinisokeri keskenään. Sekoita jauhoseos vuorotellen maidon kanssa taikinaan. Nostele taikinasta kahden lusikan avulla pieniä nokareita leivinpaperin päälle pellille (noin 40 kappaletta). Jätä hieman leviämisvaraa. Paista 175 asteessa uunin keskitasolla, 10-12 minuuttia. Anna jäähtyä. Sekoita juuston joukkoon kohmeiset puolukat, fariini- ja vanilliinisokeri. Levitä täyte puolelle kakkusista ja paina loput kansiksi. Anna leivonnaisten mehevöityä jääkaapissa noin 1/2 tuntia ennen tarjoamista. Säilytä whoopiet jääkaapissa. Voit myös pakastaa ne.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti